Egyéb

44 kilogramm hal a szákban

44 kilogramm hal a szákban

2010. 07. 28.

A versenyt második alkalommal rendezték meg, melyre idén is az ország minden tájáról érkeztek versenyzők: Budapestről, Szolnokról, Kaposvárról, Nyíregyházáról és Csongrád megye több településéről. Németh Mónika, a verseny rendezője elmondta, hogy összesen 29 horgász vett részt a megmérettetésen, akik között három női induló is volt. Mindszentről Gál Franciska, Varga Istvánné és Varga István voltak, akik harcba szálltak a legnagyobb példányok kifogásáért. Fogás tekintetében nem is volt hiány, hiszen közel 44 kilogramm hal került a partra.

A versenyt Kizur János szegedi versenyző nyerte meg 3850 grammal, második helyen végzett Fábián László (Tolna megye) 2800 grammal, míg a bronzérmet 2,7 kilogrammal Faragó István (Szeged) gyűjtötte be. A negyedik helyen végzett Szilvási András, aki a legnagyobb halnak járó díjat kapta meg a 43 centiméteres amurjával. A három nő közül a legjobb helyen végző Gál Franciska részesült különdíjban. A helyezettek kupákat kaptak, de senki nem ment haza üres kézzel, illetve hassal, hiszen minden résztvevőt babgulyással láttak vendégül.

Érdekesség, hogy idén 11 kilogrammal kevesebb halat fogtak a versenyzők, hiszen a tavalyi évben a Kurca mindszenti részén megtartott versenyen 55 kilogramm hal került a partra.

A szervezők ezúton köszönik meg a segítséget a Szegvári Horgász Egyesületnek, a Belovai családnak, Szekszárdi Józsefnek, Németh Jánosnak, Ficsor Imrének, Czibolya Istvánnénak és Kazy Csabának.

Forrás: www.promenad.hu