Foglalkoztatás

A jövő csak a munka becsületére és a családok támogatására épülhet!

A jövő csak a munka becsületére és a családok támogatására épülhet!

2021. 10. 20.

Az Európai Parlament a strasbourgi plenáris ülésén az euróövezet 2021. évi foglalkoztatás- és szociálpolitikájáról tartott eszmecserét és szavazott. Kósa Ádám, a Fidesz EP-képviselője plenáris felszólalásában kiemelte, a szegénység, és elsősorban is a gyermekszegénység elleni harc csak a családok összetett támogatásával lehet sikeres.

Felszólalásában Kósa rámutatott: „Magyarország a korábban bevezetett rezsicsökkentéssel elérte, hogy az energiaszegénység jelensége ne legyen általános, emellett nagyon komoly családi adókedvezményt nyújt és személyi jövedelemadó visszafizetéssel biztosítja, hogy a családi kassza egyensúlyban legyen”. A fideszes képviselő ezen felül számos hazai jó példát említett: „Magyarország a gyermekek oktatását ingyenes tankönyvekkel és ingyenes óvodai és iskolai étkezéssel támogatja, a családok otthonainak megújításához forrást biztosít, a fiatal házaspároknak pedig babaváró támogatást nyújt és a sort még hosszan lehet folytatni”.

Kósa Ádám emlékeztetett rá, hogy az Európai Parlamentnek évenként benyújtandó jelentést tavaly Dobrev Klára készítette, amely akkor tele volt olyan kívánságokkal, amelynek nem volt anyagi fedezete, melyeket csak adóemeléssel, a tagállamok pénzügyi szuverenitásának megszüntetésével lehetett volna elérni. A Fidesz EP-képviselője örömét fejezte ki amiatt, hogy az idei jelentés jóval kiegyensúlyozottabb lett, de hozzátette: „Továbbra is hiányolom annak belátását, hogy csak a munka becsületén és a családok támogatásán nyugvó gazdaság biztosíthat stabil jövőt mindannyiunknak!”.

Strasbourg, 2021. október 20.