Egyéb

A Fidesz győzelme korszakhatár Magyarország történelmében  – Joseph Daul, az Európai Parlament néppárti képviselőcsoportjának fr

A Fidesz győzelme korszakhatár Magyarország történelmében – Joseph Daul, az Európai Parlament néppárti képviselőcsoportjának fr

2010. 04. 26.

„A Fidesz-KDNP szövetsége elsöprő győzelmet aratott a magyarországi országgyűlési választásokon. A szavazatok 52,7%-ának a megszerzésével a Fidesz fölényes győzelmet aratott, és a 386 parlamenti helyből 263-nak a elnyerésével pedig a jobbközép erő megszerezte a 2/3-os parlamenti többséget. A Fidesz kiemelkedően magas szintű támogatottsága a magyar polgárok 20 éve nem látott egységéről tesz tanúbizonyságot” – mondta Joseph Daul.

„Ez a választás határvonal Magyarországnak. Az elmúlt nyolc év szocialista kormányzása komoly gazdasági, szociális és morális károkat okozott Magyarország számára. A hazugság, korrupció és sikertelenség korszakának véget kellett érnie. A választási eredmények egyértelműen megmutatják, hogy a magyar polgárok szakítani akarnak ezzel a korszakkal és tisztességes, sikeres és erős kormányt akarnak” – emelte ki a legnagyobb európai parlamenti képviselőcsoport elnöke.

„A Fidesznek most megadatott az a történelmi felelősség, hogy visszavezesse az országot a siker útjára, az útra, amely közelebb hozza Magyarországot Európához. Személyes meggyőződésem, hogy Orbán Viktor, az Európai Néppárt alelnöke, mind Magyarország mind Európa kölcsönös érdekeivel összhangban fog kormányozni. Biztos vagyok benne, hogy, Orbán Viktor vezetésével, Magyarország újra a siker és gyarapodás országává válik, és az ország visszaszerzi elvesztett hírnevét és Európában betöltött szerepét” – hangsúlyozta Daul.

„Szeretnék gratulálni a magyar polgároknak a választásokon kifejezett példátlan egységért, és a Fidesz-KDNP-nek az elsöprő győzelemért. Szeretnék külön gratulálni Orbán Viktornak ezért a történelmi eredményért. Ezúton szeretnék erőt és sikert kívánni az egész magyar nemzetnek” – zárta gondolatait Daul.