Egyéb

„Arra kell fordítani a pénzt, amire az szolgál”

„Arra kell fordítani a pénzt, amire az szolgál”

2009. 04. 23.

Arra kell fordítani a pénzt, amire az szolgál, a nyílt munkaerőpiacon munkához és jövedelemhez kell juttatni a fogyatékkal élő embereket – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

A szekszárdi fórumon és sajtótájékoztatón jeltolmács segítségével felszólaló Kósa Ádám elsőként arról beszélt, hogy meglepte a felkérés, legyen a Fidesz-KDNP jelöltje az európai parlamenti választáson.

Óriási lehetőségnek tekinti, ha a fogyatékkal élőket képviselheti ezen a döntéshozói szinten – mondta a Fidesz-KDNP listájának 12. helyén álló hallássérült politikus.

Elmondta, azért szeretne dolgozni, hogy az Európai Unió minden tagországa elfogadja a fogyatékkal élőkre vonatkozó ENSZ-egyezményt, amelyet eddig csak öt nemzet tett meg. Szeretné elérni, hogy a középületek akadálymentesítésére megszabott határidőt 2010 decemberétől ne odázzák el tovább.

Kósa Ádám szerint pozitív diszkriminációra van szükségük, hogy a társadalom aktív tagjaivá váljanak. Mint mondta, Magyarországon és az Európai Unióban a társadalom öregszik, szükség van új adófizetőkre.

A fogyatékkal élő emberek szeretnének a magyar társadalom adófizetői lenni, de ehhez olyan tudáshoz, ismerethez kell őket segíti az oktatás révén, amely lehetővé teszi a munkához jutásukat – mutatott rá az EP-jelölt.

Hirt Ferenc, a Fidesz országgyűlési képviselője, aki huszonegy éve kényszerült egy baleset miatt kerekesszékbe, arról beszélt, hogy az élet minden területén gondolni kell a fogyatékkal élőkre. A lakásokat, gyárakat és iskolákat úgy kell tervezni, hogy teljes életet élhessenek a fogyatékos emberek is.

(MTI)