Egyéb

CanDoCo: egy igazán nyitott táncprojekt

CanDoCo: egy igazán nyitott táncprojekt

2010. 07. 14.

A lebonyolítók kiemelt célja a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program keretében egy olyan akadályoktól mentes környezet megalapozása, ahol nincs külön világ az ép vagy a fogyatékossággal élő emberek, a szegénységben és a jólétben élők, a többségi társadalom és a kisebbségek számára. 

 
A darab témája nem maga a másság, hanem a csoportot foglalkoztató gondolat, érzelem, állapot, mely a különbségek ellenére, vagy épp azoknak köszönhetően jön létre.
 
„A mozgás és a test, a test és a lélek olyan alapvető összefüggéseiről, az összefüggések olyan rétegéről segítenek élményeket szerezni, melyek inkább összekapcsolják, mint elválasztják a különböző képességű embereket” – vallják a projekt ötletgazdái.
 
Hágen Zsuzsa koreográfus-táncművész számos fesztiváldíj és elismerés birtokosa. Mint mondta: jelenleg a próbák folynak, majd a nyári szünet után ősszel folytatják a munkát. Akkor már az angol CanDoCo táncegyüttessel, amely nemzetközileg is elismert, mozgás- és egyéb sérült művészek alkotta csoport. A közös munka eredményét október másodikán láthatja a közönség a Pécsi Nemzeti Színházban.

Forrás: www.kultura.hu