Egyéb

Csak a béke jelenthet megoldást a fenyegető háborús gazdasági válságra

Csak a béke jelenthet megoldást a fenyegető háborús gazdasági válságra

2022. 07. 05.

Az Európai Parlament a mai plenáris ülésén az emelkedő megélhetési költségekről vitázott. Győri Enikő, a Fidesz EP-képviselője plenáris felszólalásában rámutatott: „A háborús inflációnak és a fenyegető háborús gazdasági válságnak csak a béke vethet véget.” Kósa Ádám a vita kapcsán kiemelte: „Nekünk Magyarország biztonságos energiaellátása és a magyar családok jövője az első.”

Győri Enikő leszögezte: „A koronavírus utáni helyreállítást nem szabad tönkretenni. Európa versenyképessége gyenge lábakon áll. Meg kell erősítsük, különben teljesen lemaradnunk az USA és Kína mögött. Ezt pedig a polgárok és a vállalkozások terheinek enyhítésével – például az adók csökkentésével – tudjuk elérni.”

A politikus felszólított: „A Bizottság ismerje fel végre: rendkívüli időkben rendkívüli lépésekre és rugalmasságra van szükség. A gazdasági fellendülést hátráltató intézkedéseket törölje, a tagállamoknak járó fejlesztési pénzeket pedig ne tartsa vissza. Alkalmazkodjon végre a háborús európai realitáshoz. Máskülönben az EU hamarosan csak egy múzeum lesz, ahol az ázsiai turisták megtekinthetik a letűnő európai kultúrát” – zárta felszólalását a képviselő.

Kósa Ádám felhívta a figyelmet: „A megélhetési költségek EU-ban látható meredek emelkedését Magyarországon a rezsicsökkentéssel tudjuk elkerülni, az üzemanyag árának emelkedését pedig a benzinárstop állítja meg. A szomszédunkban zajló háború ellenére is megvédjük a munkahelyeket, a rezsicsökkentést, valamint a családtámogatásokat és a nyugdíjak értékét.”

Strasbourg, 2022. július 5.