Egyéb

Egységes európai közlekedési térséget szorgalmaz az Európai Parlament

Egységes európai közlekedési térséget szorgalmaz az Európai Parlament

2011. 12. 15.

A jelentés kapcsán megrendezett vitában Kósa Ádám fideszes képviselő a dokumentum egyik fontos elemét, a mindenki által hozzáférhető közlekedési formák használatának egységesítését szolgáló utasjogi chartát emelte ki. Felszólalásában üdvözölte továbbá, hogy az utasjogi charta külön fejezetként tárgyalná a fogyatékossággal élők jogait.

"Mindannyian tudjuk, hogy Európának fel kell készülnie arra, hogy súlyosan öregedő társadalmunk egyre több igényt támaszt a jogalkotókkal szemben. Azt is figyelembe kell vennünk, hogy a társadalomban, így a fogyatékossággal élők körében is egyre határozottabban jelenik majd meg az aktív időtöltés és utazás iránti igény. Meggyőződésem, hogy az egységes utasjogi charta segíteni fog ezen igények hatékony és fenntartható kielégítésében; s átlátható, kiszámítható, illetve megbízható közlekedést tesz lehetővé nem csak az idősek és fogyatékossággal élők, hanem mindannyiunk számára. A jelentéssel egybehangzóan kérem tehát a Bizottságot: legkésőbb 2012 elejéig terjesszen elő ezzel kapcsolatban megfelelő javaslatot!" – hangsúlyozta Kósa.

Mint ismeretes, Kósa Ádám munkája során kiemelt hangsúlyt fektet az utasjogok egységesítésére és átláthatóbbá tételére, mely a képviselő szerint  egy egységes utasjogi charta formájában valósulhat meg a leghatékonyabb módon.

Strasbourg, 2011. december 15.
 
További információ:
Kósa Ádám irodája: +33-3-881-77208