Egyéb

Európa bajnok lett Boronkay Péter

Európa bajnok lett Boronkay Péter

2010. 07. 05.

A 750 m úszásból, 20 km kerékpározásból és 5 km futásból álló sprinttávot 1:12:16 idő alatt teljesítette, így 3 perc 2 másodperccel hamarabb ért célba, mint a második helyezett spanyol Toni Franco. Boronkaynak ez már a harmadik Eb aranya a tavalyi világbajnoki aranyérem mellett, a sportolót a Petőfi Népe kérdezte.

Viszonylag sokan neveztek a versenyre, de nem találjuk köztük a nagy vetélytársait: Küblert és Martint. Miért nem indultak?
A sportág olimpiai részvétele érdekében a szervezők szeretnék, ha minél többen indulnának a nagy világversenyeken. Ezért úgynevezett sprintviadalt rendeztek: minden sportágban felezték a távokat. Kübleréknek, lehet, ez nem fekszik annyira, viszont így sok ismeretlen ellenféllel kellett megküzdenem.

Az aranyérem azt jelzi, hogy önt nem igazán zavarta a sok új ellenfél!
Nem zavart, de volt köztük néhány remek versenyző. Az úszásban az abszolút második és kategóriaelső lettem. A víz 18 fokos volt. A 20 km-es kerékpározás első szakasza emelkedős volt, kemény pofaszélben, később szemerkélő esőben, de 36,5 km-es átlagot mentem. A futásban a spanyol Toni Franco nagyon ment, de ekkor már jelentős volt az előnyöm vele szemben.

Hogyan tovább, mi a következő feladat?
Július végén Londonban lesz egy nagy paratriatlon-verseny, ahova komoly mezőny várnak, komolyabbat, mint az Európa-bajnoki volt!

(kecskemetitv.hu/Petőfi Népe)