Európának többet kell dolgoznia!

Dr. Őry Csaba sajtóközleménye – Az Európai Parlament néppárti frakciójának munkavállalói és szociális tagozata (EPP Workers' Group) 2010. szeptember 23-26-a között tartja éves közgyűlését a lengyelországi Wroclaw-ban. A rendezvény elsősorban a pénzügyi és gazdasági válság hatásainak elemzésével foglalkozik, melynek keretében a jövő évi magyar soros elnökség előtt álló feladatok és kihívások is megvitatásra kerülnek.

Őry Csaba, az EP Foglalkoztatási és Szociális Bizottságának néppárti koordinátora az Európai Unió előtt álló legsürgetőbb kihívásnak a foglalkoztatás növelését tartja. "Európának többet és jobban kell dolgoznia a jövőben" – fogalmazott. Őry Csaba ugyanakkor az európai foglalkoztatási szint növelése és a gazdasági növekedés beindítása érdekében különösen fontosnak tartja az Unió új gazdasági stratégiájának, az EU 2020 Stratégiának a megfelelő végrehajtását. A stratégia keretében az Európai Parlament plenáris ülése két hete fogadta el jelentését a 2010-es Foglalkoztatási Iránymutatásokról, melyben Őry Csaba határozott és konkrét intézkedések megtételét javasolja a tagállamoknak az európai foglalkoztatási szint növelése érdekében.

A rendezvényen, melynek házigazdája Őry Csaba mellett Jacek Protasiewicz lengyel néppárti európai parlamenti képviselő, számos neves előadó tart előadást, így többek között: Jolanta Fedak lengyel szociális- és munkaügyi miniszter; José Marin Arcas, az Európai Központi Bank tisztviselője; Manchin Róbert, a Gallup európai igazgatója; Piritta Sorsa az OECD képviseletében; Elmar Brok német néppárti EP-képviselő; valamint számos további politikus, szakértő, kormányzati tisztviselő.