Egyéb

Fogadás a magyar paralimpikonok tiszteletére

Fogadás a magyar paralimpikonok tiszteletére

2012. 09. 01.

Csák János nagykövet köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a magyar paralimpiai csapat teljes mértékben megvalósítja az olimpia szlogenjét, amely szerint inspirálni kell a jövő nemzedékeit.

A nagykövet köszöntője után Kósa Ádám, az Európai Parlament egyetlen siket képviselője jelnyelvi tolmács segítségével mondott beszédet, szintén hangsúlyozva, hogy a sportolás révén teljes értékű életet élhetnek a paralimpiai sportolók. Megköszönte a magyar csapatnak a hozzáállását és a küzdeni tudását. Fontosnak tartotta hangsúlyozni: sajnálja, hogy a siketek egyelőre nem vehetnek részt a paralimpiai játékokon.

Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke örömét fejezte ki amiatt, hogy a 33 fős magyar olimpiai csapat már szerzett egy aranyérmet. Gömöri sok sikert kívánt a magyar sportolóknak.

A fogadáson a részt vett Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő, MPB-alelnök, valamint Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke is. A fogadást nem a nagykövetség épületében, hanem az Európa Házban tartották, mert a külképviselet egy olyan épületben van, amelyet műemlékvédelmi előírások miatt nem lehet a mozgássérültek számára is hozzáférhetővé tenni.

A nagykövetség tájékoztatása szerint szeptember 3-5. között Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is ellátogat a londoni paralimpiára, illetve szeptember 6-8. között Áder János köztársasági elnök is megnézi a londoni sporteseményeket.

Forrás: MTI