Egyéb

Hozzáférhető turizmussal a válság megfékezéséért

Hozzáférhető turizmussal a válság megfékezéséért

2012. 02. 10.

Carlo Fidanza olasz képviselő az eseményen kijelentette: "Hozzáférhetővé kell tenni a turizmus nyújtotta lehetőségeket a fogyatékkal élő emberek számára is. Ez ugyanakkor egy olyan befektetés, amely jelentős gazdasági fellendüléshez is vezet".

Rosa Estaras Ferragut spanyol képviselő szerint a fogyatékossággal élő emberek érdeklődésének növekedése a turizmus nyújtotta lehetőségek iránt komoly lehetőséget teremt a szektor számára. Az üzletstratégiáknak és politikáknak pedig bíztatniuk kellene a turizmus fejlesztését. "Ez kulcsfontosságú a terület versenyképességének és vonzerejének javítása érdekében" – tette hozzá.

"Itt az ideje, hogy ne az asztal mögött ülve döntsünk arról, hogy a turizmust hogyan lehet hozzáférhetővé tenni a fogyatékossággal élők számára. Minden bevált gyakorlat, amelyről hallunk manapság azért sikeres, mert gyakorlati nézőpontból közelíti meg a kérdést, s mert az érintett felek bevonásával készült" – hívta fel a figyelmet Kósa Ádám fideszes európai parlamenti képviselő a meghallgatáson.

Brüsszel, 2012. február 10.

További információ:
Kósa Ádám irodája: +32-228-47208