Hozzáférhető turizmussal a válság megfékezéséért

Az európai turizmus helyzetének és kihívásainak megvitatásáról tartottak nyilvános közmeghallgatást az Európai Parlamentben a tegnapi nap során. Az eseményt három néppárti képviselő, az olasz Carlo Fidanza, a spanyol Rosa Estaras Ferragut és Kósa Ádám szervezte. A fideszes képviselő beszédében a turizmus hozzáférhetőségének fontosságát hangsúlyozta, hiszen a szektorban számtalan lehetőség rejlik, többek között a fogyatékkal élő európai emberek utazási igényeinek kielégítésében.

Carlo Fidanza olasz képviselő az eseményen kijelentette: "Hozzáférhetővé kell tenni a turizmus nyújtotta lehetőségeket a fogyatékkal élő emberek számára is. Ez ugyanakkor egy olyan befektetés, amely jelentős gazdasági fellendüléshez is vezet".

Rosa Estaras Ferragut spanyol képviselő szerint afogyatékossággal élő emberek érdeklődésének növekedése a turizmus nyújtotta lehetőségek iránt komoly lehetőséget teremt a szektor számára. Az üzletstratégiáknak és politikáknak pedig bíztatniuk kellene a turizmus fejlesztését. "Ez kulcsfontosságú a terület versenyképességének és vonzerejének javítása érdekében" – tette hozzá.

"Itt az ideje, hogy ne az asztal mögött ülve döntsünk arról, hogy a turizmust hogyan lehet hozzáférhetővé tenni a fogyatékossággal élők számára. Minden bevált gyakorlat, amelyről hallunk manapságazért sikeres, mert gyakorlati nézőpontból közelíti meg a kérdést, s mert az érintett felek bevonásával készült" – hívta fel a figyelmet Kósa Ádám fideszes európai parlamenti képviselő a meghallgatáson.