Egyéb

Kampánynyitó nagygyűlés a Városligetben (+videó)

Kampánynyitó nagygyűlés a Városligetben (+videó)

2009. 05. 02.

Schmitt Pál: Együtt fogjuk bebizonyítani, hogy Magyarország többre képes!

Januárban programalkotó vitasorozatot indított a Fidesz hét rendezvénnyel, amelyeken a közös bölcsességre alapozva alakították ki a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Európa-programját – hívta fel a figyelmet kampánynyitó beszédében Schmitt Pál a Városligetben.

Öt évvel ezelőtt azzal a jelszóval indultunk Európába, hogy „Csak együtt sikerülhet!” – emlékeztetett Schmitt Pál. Mint fogalmazott, a Fidesz-KDNP közös listáján mandátumot szerzett 12 képviselő lelkiismeretesen és legjobb tudása szerint végezte a munkáját. A Fidesz Néppárti Delegációja az egyetlen, amelynek három tagját az elmúlt években az év képviselőjének választották: Gál Kingát és Járóka Líviát az alapvető emberi jogok, míg Őry Csabát a szociális és foglalkoztatási területen.

A listavezető kitért arra is, a Fidesz legjobb szövetségeseinek a Felvidékről és Erdélyből érkezett magyar képviselők bizonyultak. Schmitt Pál ezzel kapcsolatosan rámutatott arra is, a trianoni tragédia óta, az Európai Parlament az egyetlen szabadon választott testület, ahol hazai és határon túli magyarok közösen képviselik nemzetünk érdekeit, ahol mindannyian magyarul beszélhetnek, amit Pozsonyban és Bukarestben tilos megtenni a törvényhozásban. Azt mondhatom, az Európai Parlamentben, lelki értelemben már megvalósult nemzetünk újraegyesítése. Abban senki nem akadályozhat meg bennünket, hogy 15 millió magyar embert egységes egésznek tekintsünk, hogy dolgozzunk a határon átívelő tervek megvalósításán, és hogy tudatosítsuk Európával, igenis létezik egy Kárpát-medencei-, európai- és magyar régió – fogalmazott a politikus.

Schmitt Pál beszédének bővebb változatát ide kattintva olvashatják!

Tőkés László: Magyar egységet álmodunk egy európai sokféleségben

Akárhogyan is mérlegelnénk az eltelt öt esztendőt, egy bizonyos, hogy nemzetpolitikai szempontból óriási jelentőségű az európai csatlakozás – mutatott rá Tőkés László beszédében.

„Mégiscsak igaz, hogy 2004 után lehetővé vált a határmódosítás nélküli békés nemzetegyesítés, Trianonnak mintegy a korrekciója – ahogyan Orbán Viktor fejezte ki magát nem régen -, összetartozásunkat már senki nem kérdőjelezheti meg európai összefüggésben. Az európai integrációval párhuzamosan haladhat a nemzeti integráció folyamata. A nemzetállamok Európája helyett – nemrégen így nevezte Európát Jacques Barrot biztos – a nemzetek Európájára van szükségünk, amelyben a magyar nemzet teljes értékű tag, függetlenül, hogy a határ melyik oldalán élnének közösségei” – fejtette ki.

Mint mondta, megnyílt a határ, egy a nemzet, és most már tartalmat tudunk adni Szabó Dezső azon mondásának, hogy „minden magyar felelős minden magyarért”. Együtt vívjuk küzdelmeinket, nem hagyjuk magára a délvidéki 300 ezret, vagy a kárpátaljai 200 ezret sem, sem az erdélyi 1,5-2 milliót, sem a felvidéki félmilliót. Magyar egységet álmodunk egy európai sokféleségben – jelentette ki.

Legyünk ebben az európai sokféleségben egységes magyar nemzet minden határ felett, és a magyar ügyet ilyenképpen nemzetköziesítsük – mondta.

Tőkés László beszédének bővebb változatát ide kattintva olvashatják!

Kósa Ádám: A Fidesz már tudja, a fogyatékossággal élők többre képesek

Negyven évvel ezelőtt hatalmas tömeg hallgatta Amerikában egy fekete polgárjogi harcos beszédét, aki így kezdte: „Van egy álmom”. Ez az álom a faji egyenlőséget hirdette az oktatás, a munkavállalás és a szabadságjogok biztosításának valamennyi területén. Nekem is van egy álmom. Az, hogy társadalmunk minden tagja modern és szolidáris civilizációban éljen. Az, hogy ne legyen elfogadott: a fogyatékos ember értéktelen, haszontalan és felesleges – szögeztele a kampánynyitó nagygyűlésen tartott beszédében Kósa Ádám.

A Fidesz-KDNP Magyarország történetében először jelöl fogyatékossággal élő személyt az Európai Parlamentbe. A Fidesz-KDNP már edig is bizonyított: 1998-2002 között működő polgári kormányban volt egy kerekes székes államtitkára, és az országgyűlési frakciónkban most is van kerekesszékes képviselő, Hirt Ferenc. Ez erkölcsi parancs, küldetés, az értékrendünkből fakadó természetes dolog. A Fidesz-KDNP már tudja: a fogyatékossággal élők többre képesek. Ezáltal, mindannyiunk aktív közreműködésével nem lesz kétséges: Magyarország többre képes! – zárta gondolatait Kósa Ádám.

Kósa Ádám beszédének bővebb változatát ide kattintva olvashatják!

Xavier Bertrand : Magyarország mindig is Európa szívében volt

Európának össze kell fognia, és egységesen kell fellépnie viharos és nehéz helyzetekben is – hangsúlyozta a néppárti politikus, aki az összefogás szükségességre példaként említette az orosz-grúz konfliktust, vagy a pénzügyi válságot. Xavier Bertrand szerint a kapitalizmust is új alapokra kell helyezni. Olyan Európát akarunk, ahol szabad a vállalkozás, amely összefog és egyesít bennünket. Olyan Európát akarunk, amely megvéd minket. Nem akarunk olyan Európát, amely technokraták szabályait és normáit erőlteti ránk – húzta alá a a francia kormánypárt főtitkára.

A politikai programunk Európával kapcsolatban tiszta és világos: mindent annak kell alárendelnünk, hogy megerősítsük az uniót. Erősebb Európára van szükségünk, hogy új, tartós és minőségi munkahelyeket hozzunk létre. Erősebb Európa kell, hogy meg tudjuk védeni magunkat a terrorizmustól és a bűnözéstől. És erősebb Európa kell ahhoz is, hogy megvédjük alapvető értékeinket: a demokráciát, az emberi jogokat, és a szabadságot mindenütt a világban – fejtette ki Xavier Bertrand, leszögezve: elutasítjuk azt az Európát, amit a szocialisták javasolnak.

Xavier Bertrand beszédének bővebb változatát ide kattintva olvashatják!

Orbán Viktor: Elég a Gyurcsány-Bajnai-korszakból!

Magyarország azt mondja elég a Gyurcsány-Bajnai-korszakból, elég a gazdasági és politikai szélhámosságból és az MSZP-ből – jelentette ki
Orbán Viktor, a Fidesz európai parlamenti választási kampánynyitóján.

A Fidesz elnöke rámutatott, ma a magyar emberek azt mondják: legyen vége a sok éve tartó sötét korszaknak, amelyben a tolvaj szellem vált uralkodó ideológiává, és amelyet a szélhámos milliárdosok szabadítottak az országra. Mint Orbán Viktor megfogalmazta, ezek a spekulánsok vitték csődbe az országot. Azok, akik mindig úgy gyarapodtak, hogy arra mások fizettek rá, így lassan az egész ország a Gyurcsány-Bajnai-korszak kárvallottja lett.

Orbán Viktor úgy látja, világossá vált, hogy jelenleg a Gyurcsány-Bajnai-korszak árát fizetjük meg az újabb MSZP-és csomaggal, amelytől – hiába minden áldozatvállalás -, a helyzet még rosszabb
lesz. A reménytelenség kormánya és politikája ugyanis soha nem fog kivezetni az ördögi körből, mert ugyanazt folytatják, ami eddig volt: hazugság, trükközés, majd a felelősség áthárítása az emberekre újabb és újabb megszorításokkal. Magyarország azonban most – 35 nap múlva – kimondhatja, hogy elég volt. Június 7-én a szavazóhelyiségekben minden magyar emberre várni fog valaki, egy másik magyar ember. Legyünk ott mindannyian és a változás nem marad el – hangsúlyozta beszédében a Fidesz elnöke.

Orbán Viktor beszédének bővebb változatát ide kattintva olvashatják!

(fidesz.hu)