Egyéb

Koncerttel gyűjtenek öko-lakóotthon építésére a fogyatékkal élők

Koncerttel gyűjtenek öko-lakóotthon építésére a fogyatékkal élők

2010. 07. 20.

A várhatóan 2012-re Óbudán elkészülő lakóház lehet Magyarország első passzívház közintézménye. Az épület a legmodernebb technológiákat használva maga fogja termelni a működtetéséhez szükséges energiát. Az otthon létrehozásában a Magyar Passzívház Szövetség is segítséget nyújt.

A november 21-re a Papp László Budapest Sportarénába tervezett Jobb velünk a világ! koncert célja az adománygyűjtés mellett az is, hogy felhívja a figyelmet a fogyatékos emberek számára kialakított lakóotthonok fontosságára.

 
A 2008-ban és 2009-ben tartott hasonló koncerteken ünneplő közel tizenötezer ember segítségével összesen 17 millió forint adományt gyűjtöttek össze. Ebből a pénzből 2008-ban Böjte Csaba ferencesrendi szerzetes árvaházat újított fel Csíksomlyón, tavaly pedig Szendrőládon építették fel a családi napközivel ellátott Nemadomfel Házat roma gyermekek számára, amely júniusban kezdte meg működését.
   
A rendezvény védnökei Sólyom László, Mádl Ferenc, Göncz Árpád és feleségeik, fővédnökként pedig a szervezők a hivatalba lépő köztársasági elnököt, Schmitt Pált és feleségét, Makray Katalint kérték fel.
   

A koncertről, az ahhoz kapcsolódó egyéb programokról és adományozási lehetőségekről további információkat a www.jobbvelunkavilag.hu internetes oldalon olvashatnak az érdeklődők.

MTI/www.kultura.hu