Egyéb

Kósa Ádámnak ítélte idei díját a világ legnagyobb siket közösségi portálja

Kósa Ádámnak ítélte idei díját a világ legnagyobb siket közösségi portálja

2012. 05. 09.

 

A rangos elismerést Kósa Ádám olyan hallássérült közéleti személyekkel együtt veheti át, mint például a világ egyetlen siketeket oktató egyetemének, a Gallaudet Egyetemnek a rektora vagy Róma egyik legelegánsabb hoteljének, a Hassler Hotel siket igazgatója. A DeafNation célja, hogy ezzel példaképeket állítsanak a hallássérültek elé, inspirálják őket és tudatosítsák bennük: elkötelezettséggel, a munka és az ügy iránti alázattal el lehet érni sikereket. A DeafNation Inspiration Award díjazottjai mind a hallássérültek közösségének érdekeiért dolgoztak. Hét különböző kategóriában a DeafNation nézői javasolhattak jelölteket a díjakra.

„A díj odaítélése meglepett, mert európai parlamenti képviselőként elsősorban az európai polgárokért dolgozom – így különösen jólesik, hogy az Egyesült Államokban is ismerik és elismerik munkámat. A kitüntetés utólag megerősít abban, hogy érdemes ezekért a célokért dolgoznom” – ezzel a gondolattal fogadta a díj odaítélését Kósa Ádám. A néppárti politikus legfőbb célja, hogy mind a magyar, mind pedig az európai fogyatékossággal élők közössége számára a társadalmi befogadás minél teljesebb körű legyen.

A díjat idén július végén adják át a világ legnagyobb hallássérülteknek szóló találkozóján, az ún. DeafNation Expón, az egyesült államokbeli Las Vegasban, ahova a világ minden tájáról 30000 siketet várnak a szervezők.