Fejlesztési célok

Magyarország sikeresen és szabályosan használja fel az uniós forrásokat

Magyarország sikeresen és szabályosan használja fel az uniós forrásokat

2021. 04. 29.

Az Európai Parlament több, az uniós források felhasználásával kapcsolatos jelentést fogadott el ezen a héten. Kósa Ádám fideszes EP-képviselő a jelentések plenáris vitáján hangsúlyozta: Magyarország mindent megtesz azért, hogy az uniós források felhasználása szabályosan történjen, ellentétben a 2010 előtti baloldali-liberális kormány gyakorlatával.


Az Európai Unió Csalás Elleni Programja tovább fogja erősíteni a költségvetés szabályosságát, a ma megszavazott zárszámadási jelentések pedig a csalás, a korrupció és a szabálytalanságok elleni harc fontos eszközei az Európai Unióban. „Magyarország mindent megtesz azért, hogy az uniós források felhasználása szabályosan történjen, ellentétben a 2010 előtti baloldali-liberális kormány gyakorlatával ” – mondta el Kósa Ádám a jelentések plenáris vitáján.

„Ezt megerősíti a Moody’s nemzetközi hitelminősítő intézet múlt heti elemzése is, mely Magyarországot a szabályosság szempontjából a harmadik legjobb helyre sorolta a vizsgált uniós országok közül” – tette hozzá a képviselő. Akik ezeket az eredményeket folyamatosan kétségbe vonják, és csupán politikai haszonszerzésért illetnek tagállamokat és kormányokat korrupciós vádakkal, azok ártanak a legtöbbet a pénzügyi visszaélések elleni harcnak. A baloldali frakcióktól érkező politikai töltetű korrupciós vádak elterelik a figyelmet az igazi problémákról és hátráltatják a közös fellépést!” – emelte ki a képviselő.

„Az elfogadott Csalás Elleni Program nagyon nagy siker, hiszen Magyarország további jelentős összegekhez jut, melyet a csalás, korrupció és szabálytalanságok elleni harcra tud majd fordítani és mindent elkövet majd azért, hogy tovább javuljon az uniós források felhasználásának szabályossága” – hangsúlyozta Kósa Ádám.

Brüsszel, 2021. április 29.