Egyéb

Mi indítottuk el a folyamatot az Európai Unióban

Mi indítottuk el a folyamatot az Európai Unióban

2014. 04. 25.

Nagy megelégedésünkre szolgál, hogy a választók bizalmának köszönhetően a magyar Országgyűlésben egészen biztosan lesz képviselete a fogyatékossággal élőknek – jelentette ki Kósa Ádám. Méghozzá valós képviselet, mert Tapolczai Gergely és Hirt Ferenc személyesen is érintettek, és pontosan ismerik, érzik a fogyatékossággal élők vagy a megváltozott munkaképességű személyek problémáit – fűzte hozzá.

Kósa Ádám azt kérte a választóktól, hogy május 25-én is menjenek el szavazni és támogassák a Fidesz-KDNP-t, mert az Európai Parlamentben is csak a kormánypártok biztosítanak képviseletet a fogyatékossággal élő személyek számára. A politikus hangsúlyozta, a nemzeti lista azt is jelenti, hogy a magyar nemzet részének tekintjük a fogyatékossággal élőket is.

A képviselő aláhúzta, a magyar kormány az elmúlt négy évben nagyon sok lépést tett a fogyatékossággal élő személyek érdekében. Megemeltük a pénzügyi ellátásukat, uniós fejlesztéseket hajtottunk végre, foglalkoztatási programokat indítottunk. A büntetőpolitikában és a fogyasztóvédelemben is erősítettük a fogyatékossággal élő személyek védelmét. Mi, magyarok vagyunk az elsők, akik fogyatékossággal élők mindennapi problémáit megjelenítettük és bevittük az Európai Parlamentbe – sorolta. A politikus hangsúlyozta, az alaptörvényünkkel is példát mutatunk, mert az rögzíti, hogy Magyarország elismeri és védi a siketek jelnyelvét és kultúráját, mint a magyar kultúra részét. Kósa Ádám felhívta a figyelmet arra is, Európa sok országában csökkentették a fogyatékossággal élőknek nyújtott szolgáltatásokat, ezzel szemben Magyarországon nagyon sok területen javult a helyzet.

Kósa Ádám beszámolt arról is, hogy az Európai Parlamentben az elmúlt öt évben számos területen sikerült előrelépést elérni. Emlékeztetett, 2011-ben megszavazták az EP-ben az első átfogó jelentést a fogyatékossággal élő személyekről, és Európa a kezdeményezésükre fogadta el, hogy megteremti az akadálymentes hozzáférést az élet minden területén. Javítottunk a légi közlekedés területén az utasjogokat, és sikerült elérni, hogy 2015-től kötelező legyen az e-call segélyhívó rendszer – fűzte hozzá. A politikus a fontosabb eredmények között említette, hogy az EP magyar kormánypárti képviselők aktív közreműködésével szavazta meg azt a jogszabályt, mely előírja, hogy a létfontosságú közfeladatokat ellátó szervezetek weboldalai akadálymentesek legyenek. Mi voltunk azok, akik megmutattuk, hogy mit jelent a „semmit rólunk, nélkülünk” elve – jegyezte meg az európai parlamenti képviselő.

Kósa Ádám felidézte azt is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök személyesen adta át a KONTAKT tolmácsszolgáltatást, amelyhez hasonló rendszert sikerült bevezetni az Európai Unióban is.

A képviselő arról is beszélt, hogy felhívták az európai pártokat, hogy biztosítsanak fogyatékossággal élő személyek számára képviseletet, de Magyarországon ezt az üzenetet sajnos továbbra is csak a Fidesz-KDNP vette komolyan.

„Mi, magyarok és a Fidesz-KDNP kezdte a szemléletváltást, és elindította a folyamatot az Európai Unióban. A szemléletváltásra mi kényszerítettük őket; nagy részünk volt abban, hogy Európa is kezd jobban teljesíteni a fogyatékossággal élők jogainak és a szolgáltatások biztosításának területén” – húzta alá a képviselő.
Kósa Ádám felhívta a figyelmet arra, van még bőven feladat a magyar és az európai parlamenti képviselők számára egyaránt. Arra kérjük a választópolgárokat, hogy május 25-én az európai parlamenti választáson támogassák a Fidesz-KDNP nemzeti listáját és annak 11. helyén személyemben Magyarország és Európa talán egyetlen fogyatékossággal élő képviselőjét – fogalmazott a fideszes politikus.

Kósa Ádám elmondta azt is, hogy további eredményeket szeretne elérni uniós szinten a fogyatékossággal élők foglalkoztatásában és szükségesnek tart egy átfogó európai akadálymentesítési jogszabályt is, amely uniós szinten írna elő kötelezettségeket.

Forrás: fidesz.hu