Foglalkoztatás

Munkahelyi jóllét

Munkahelyi jóllét

2023. 10. 20.

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülése a munkahelyi mentális egészség kérdéséről vitázott. Kósa Ádám a Fidesz európai parlamenti képviselője felszólalásában rámutatott: „A munkavállalók mentális egészségének megőrzése összetett feladat, a mentális problémák megelőzése és gyógyítása is széleskörű figyelmet igényel.”

Kósa úgy véli: „A mentális jóllét megőrzésében először is a minőségi élet, munka és magánélet egyensúlya, valamint az egészséges táplálkozás és sport segítenek. Ez az, amit a munkavállaló megtehet önmagáért.”

Kósa hozzátette: „Egy egészséges munkavállaló hatékonyan dolgozik, ezzel erősítve a munkahelye versenyképességét, amiben nagyon fontos szerepe van az egészséges munkakörnyezetnek, ezért a vállalkozások érdeke is, hogy ebbe befektessenek.”

„Végül pedig nemzetgazdasági jelentősége is van annak, hogy minél hosszabb ideig egészséges legyen az ember, hiszen a megelőzés olcsóbb, mint a gyógyítás. Ezért fontosak az országos szinten szervezett szűrővizsgálatok, hogy ne csak akkor lépjünk, amikor már baj van!” – figyelmeztetett Kósa Ádám.

Strasbourg, 2023. október 19.