Pelczné: Az Európai Unió gerincét a vállalkozások jelentik

Nagyon fontos, hogy a nők és a vállalkozások helyzetét kiemelten kezelje az Európai Unió – jelentette ki Pelczné Gáll Ildikó Doris Pack európai parlamenti képviselővel tartott pénteki sajtótájékoztatóján a Parlamentben.

Az Európai Unió gerincét a vállalkozások jelentik – szögezte le Pelczné Gáll Ildikó a "Nők és vállalkozások" című nemzetközi konferenciát megelőző sajtótájékoztatón. A fideszes európai parlamenti képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy nincsenek jelentős különbségek az egyes tagállamok között; míg az unió átlagában ezer főre 40 vállalkozás jut, addig Magyarországon ez a szám 50.

A képviselő szerint a vállalkozások szempontjából létfontosságú a jó tervezés, a kiszámíthatóság, és a túlzott kockázat elkerülése, különösen ebben a veszélyes, gyorsan változó, válsággal sújtott időszakban. A Fidesz női tagozatának az elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy a kis-és középvállalkozások száma és szerepe Magyarországon is fontos, nemcsak az unió más országaiban. Kifejtette, számos kutatás bizonyítja, hogy a női foglalkoztatás és a női vezetők aránya között erős korreláció van. Minden tagállam fontos célja, hogy növelje a foglalkoztatást, és munkahelyeket teremtsen. Ez nemcsak esélyegyenlőségi, hanem versenyképességi kérdés – húzta alá.

Doris Pack szakpolitikusként az oktatás fontosságára hívta fel a figyelmet. Megjegyezte, képzés és oktatás nélkül semmi sem fog sikerülni. Fontos eredménynek nevezte, hogy a következő hétéves költségvetési ciklusban jó programot tudnak elindítani a képzés, az oktatás és az ifjúságpolitika terén. Doris Pack felhívta a figyelmet arra, hogy a 2020-as célok között szerepel a foglalkoztatás növelése, de szerinte ezen a területen még sokat kell tenni. Az Európai Néppárt nőtagozatának elnöke hangsúlyozta, jobban ki kellene használni a nőkben, női vállalkozásokban rejlő lehetőségeket.
 
(fidesz.hu)