Egyéb

Schmitt Pál búcsúzik Brüsszeltől

Schmitt Pál búcsúzik Brüsszeltől

2010. 05. 12.

Joseph Daul szívélyes hangulatú találkozón mondott köszönetet Schmitt Pálnak az elmúlt hat évben végzett felelősségteljes munkájáért, és méltatta a Magyar Néppárti Delegáció igen aktív és következetes tevékenységét, amelyet Schmitt elnökként vezetett. Mint mondta, bízik benne, hogy Schmitt új szerepében is szoros kapcsolatban marad az Európai Parlamenttel, annál is inkább, mivel a Lisszaboni Szerződés következtében a nemzeti parlamentek szerepe felértékelődik az uniós jogalkotásban. Schmitt Pál búcsúzóul egy Kisfaludy-szobor másolatát adta át Joseph Daulnak.
Jerzy Buzek EP-elnök szerdán kora reggel fogadta a brüsszeli hivatalát hamarosan új, magyarországi megbízatásra váltó Schmitt Pált. A közvetlen, baráti hangvételű beszélgetésen az elnök köszönetet mondott Schmitt alelnökként végzett munkájáért, és reményét fejezte ki, hogy a 2011-es magyar EU-elnökség időszaka alatt újra lehetőségük lesz együttműködni. Schmitt Buzek elnököt is megajándékozta A magyar huszár c. Kisfaludy-szobor másolatával, és együtt emlékeztek meg a több évszázadra visszanyúló szoros lengyel-magyar barátságról.
 
A Magyar Néppárti Delegáció, amelynek tagjai a magyarországiak mellett az erdélyi és felvidéki magyar képviselők is, kedden este ünnepélyes vacsora keretében búcsúzott Schmitt Páltól, aki 2004 óta elnöke volt e testületnek. Schmitt Pál hangsúlyozta, hogy a Brüsszelben eltöltött időszak egyértelművé tette számára az EP-képviselők meghatározó szerepét a magyar érdekek Európai Unió előtti képviseletében, és a jövőben még inkább számít a magyar képviselők támogatására és javaslataira.