Szabad Európa Külügyi Képzés

Gyürk András szakmai felügyelete mellett 2006 szeptemberében megkezdõdött a Szabad Európa Külügyi Képzés. A Polgári Magyarországért Alapítvány közremûködésével elõkészített program elsõdleges célkitûzése, hogy a külpolitika világa iránt érdeklõdõ fiatalok a már elsajátított elméleti ismeretek mellett gyakorlati tudásra is szert tegyenek.

A képzés során a Fidesz számos külpolitikusa, szakértõje osztja meg nézeteit a 24 résztvevõvel, akiket korábban többfordulós felvételi eljárás során választottak ki. A négy hétvégét felölelõ program keretében fiatal szakértõk is tartanak elõadásokat, tanácsokat adva a jövõbeni elhelyezkedésre vonatkozóan.

A hétvégék kiemelt részét képezik a kommunikációs tréningek és tárgyalási gyakorlatok, amelyek a gyakorlati képzés hiányát hivatottak orvosolni. A program azok számára is ideális felkészítõ lehet, akik szakmai karrierjüket az Európai Unió intézményeiben képzelik el, hiszen az elõadások és a tárgyalási szituációk többsége is a közösségi témák köré összpontosulnak. Minden képzés-sorozatot egy brüsszeli tanulmányút zár, amely során Gyürk András programigazgató vendéglátásában a fiatalok megismerkedhetnek az Európai Parlament mindennapi mûködésével.