Fogyatékosságügy

Tiszta küzdelmet a fogyatékossággal élő emberek jogaiért

Tiszta küzdelmet a fogyatékossággal élő emberek jogaiért

2022. 12. 13.

Az Európai Parlament a fogyatékossággal élők egyenlő jogairól szóló jelentésről vitázott plenáris ülésén. Kósa Ádám, a Fidesz EP-képviselője, aki már több mint egy évtizede dolgozik a fogyatékossággal élők egyenlő jogaiért, a vitában felhívta a figyelmet: felháborító, hogy egyes képviselők a fogyatékossággal élők mindennapi küzdelmeit ideológiai célokra akarják felhasználni. A baloldal egy egyébként fontos témával visszaélve ismét a saját gender-ideológiáját erőlteti.

Kósa sajnálatosnak tartja, hogy a jelentés az EP-re jellemző forgatókönyv szerint készült: a baloldal egy egyébként fontos témával visszaélve ismét a saját gender-ideológiáját erőlteti. Nem helyes a fogyatékossággal élők jogait meglovagolva egyéb társadalmi csoportokkal kapcsolatos vitákat beemelni. A fogyatékossággal élőkről szóló jelentés a fogyatékosságról élőkről szóljon, ne másról!” – hangsúlyozta Kósa Ádám.

A képviselő hozzátette, az üdvözlendő, hogy a jelentés szorgalmazza az innovatív technológiák jobb kihasználását annak érdekében, hogy a fogyatékossággal élő személyek hozzáférjenek a számukra nélkülözhetetlen digitális eszközökhöz és szoftverekhez, mert ez segíti az önálló életvitelt.

A képviselő kiemelte: „Ahhoz, hogy egyenlő jogokat tudjunk biztosítani a fogyatékossággal élő személyek számára elengedhetetlen az oktatás és képzés területén felszámolni az akadályokat, minőségi munkahelyeket és azonos munkáért egyenlő bért garantálni számukra.”

Strasbourg, 2022. december 13.