Egyéb

Tiszta vizet a pohárba!

Tiszta vizet a pohárba!

2023. 10. 18.

Az Európai Parlament plenáris ülése Strasbourgban a vízhiány és a vízhez való hozzáférés témájában folytatott vitát. „Folyóink, tavaink, felszín alatti vízkészleteink megőrzése alapvető érdekünk, hiszen a következő generáció számára is biztosítanunk kell a tiszta és egészséges vízkészletet”- emelte ki felszólalásában Kósa Ádám, a Fidesz EP-képviselője.

Kósa hangsúlyozta:  „A vízbiztonság elsődleges érdekünk!” A képviselő rámutatott: „Európában számos ország küzd vízhiánnyal. Magyarországnak viszont más kihívással kell szembesülnie: felszíni vizeink 96 %-a külföldi vízgyűjtőkről származik, ezért az ide érkező víz teljeskörű hasznosítását okos megoldásokkal kell elősegíteni, a vízfelesleget pedig a környező országokkal együttműködve megfelelően hasznosítani.”

Kósa kiemelte: „Magyarország élen jár a globális fenntartható vízgazdálkodásban, és számos innovatív megoldással segíti azokat az országokat, amelyek ezt igénylik. Európának elemi érdeke, hogy a jó gyakorlatokat hasznosítsa az EU tagállamaiban is annak érdekében, hogy a tiszta víz minden európai polgár és gazdasági szereplő számára bármikor hozzáférhető legyen”.

Strasbourg, 2023. október 18.