Egyéb

A belső piac van az emberekért és nem fordítva!

A belső piac van az emberekért és nem fordítva!

2013. 01. 14.

A brit konzervatív Anthea McIntyre által jegyzett vélemény az egyik legalapvetőbb európai uniós vívmány, az egységes belső piac felülvizsgálatával és annak fejlesztésével foglalkozik. A dokumentum szakbizottsági egyeztetései során Kósa Ádám, a vélemény néppárti felelőse többször leszögezte: a fogyatékossággal élő emberek valódi társadalmi befogadása és hátrányos megkülönböztetés-mentessége elképzelhetetlen a termékek és szolgáltatások akadálymentesítése nélkül, összhangban a 2011-ben elfogadott a fogyatékos emberek társadalmi befogadásáról és mobilitásáról szóló jelentésével.

Kósa Ádám a szavazást követően kifejtette: "Az Európai Parlament 2020-ig terjedően már állást foglalt abban, hogy a fogyatékos emberek hozzáférése nem lehet másodlagos szempont. A belső piac csupán a versenyre való hivatkozással nem járulhat hozzá ezen csoport kirekesztéséhez!"

A néppárti politikus fontos eredménynek tartja, hogy támogatásra talált azon javaslata, miszerint határozottabb fellépésre van szükség a fogyasztóvédelem és a termék- és szolgáltatásfejlesztés területén. "A belső piac van ugyanis az emberekért és nem fordítva!" – jelentette ki Kósa Ádám fideszes európai parlamenti képviselő a sikeres szavazást követően.

Háttér: Kósa Ádám 2011 októberében elsöprő többséggel elfogadott, a fogyatékos emberek mobilitásáról és társadalmi befogadásáról szóló jelentése kiemelte: a fogyatékossággal élő emberek hozzáférését tovább kell bővíteni és támogatni az élet valamennyi területén. Mint ismeretes, 2011 nyarán az EP az egyik legnagyobb támogatással fogadta be Kósa Ádámnak másik négy képviselőtársával közösen kezdeményezett írásbeli nyilatkozatát, amely a Braille-írás kiemelt szerepére hívta fel a figyelmet. Amennyiben a termékek csomagolását Braille-írással is ellátnák, az jelentősen segítené az információhoz való hozzáférést a vakok és látássérültek számára.

Strasbourg, 2013. január 14.