Egyéb

A mozgáskorlátozottakat tömörítő szervezetek is csatlakoztak a családi hétvégéhez

A mozgáskorlátozottakat tömörítő szervezetek is csatlakoztak a családi hétvégéhez

2010. 11. 23.

Pénteken a Tűzmadár Mozgásszín nyilvános próbáját, szombaton – többek közt – a Népek zenéje bábműsort tekinthették meg az érdeklődők, akikre kézműves játszóház és táncház is várt, utóbbi a Dunántúl kincsei táncház sorozat részeként.
A Mozgáskorlátozottak Nagykanizsai Városi Egyesülete a családi hétvégéhez kapcsolódóan szervezte meg a Fogyatékkal Élők Nyílt napját, főként azért, hogy a fogyatékkal élőket tömörítő egyesületeket közelebbről is megismerhessék a kanizsai lakosok.
Információs pontot működtettek a Halis István Városi Könyvtárban szombat délután, ahol a szervezőkön kívül a Napfény Rákbetegek és Hozzátartozóik Nagykanizsai Egyesülete, valamint a Vakok és Gyengénlátók Zala Megyei Szervezete is megjelent.
Kardos Ferenc igazgatóhelyettes vezetésével a könyvtári akadálymentesítés legújabb eredményeit is áttekintették, bemutatták a hangosfelolvasó szkennert (mellyel a bibliotéka bármely nyomtatott dokumentumát fel tudják olvastatni maguknak a látássérültek), s a hallássérültek az előadótermekben elhelyezett indukciós hurkok működéséről kaptak tájékoztatást.
A tartalmas programot a sok sikert elért, világjáró nagykanizsai mozgáskorlátozott sportolók (Zborai Gyula asztaliteniszező, Czimmermann József és Balogh Imre ülőröplabdázók) élménybeszámolójával folytatták. Végezetül a lendvai és más megyékből érkezett kollégáikkal egy hosszabb pályázati együttműködés lehetőségeit vitatták meg a kanizsai mozgáskorlátozott egyesület vezetői.

Forrás: Zalai Hírlap/PressMonitor