Egyéb

Az EBU jelöltjei a Képviselő Díjra (MEP Awards 2011)

Az EBU jelöltjei a Képviselő Díjra (MEP Awards 2011)

2011. 09. 07.

Az Oktatás és Kultúra kategóriában az EBU jelöltje Eva Litchtenberger képviselő asszony, Ausztriából, aki az elmúlt két évben kitartóan támogatta az EBU lobbiját a Szellemi Tulajdon Szervezetnél (IPO), annak érdekében, hogy az olvasási nehézségekkel küszködő emberek is könnyen hozzáférjenek az olvasás élményéhez. Képviselő asszony végig együttműködött az EBU-val, európai és európai parlamenti lobbija során, annak érdekében, hogy támogatást szerezzen az ügyhöz képviselőtársaitól.

A Belső Piac és Fogyasztóvédelem kategóriában társjelöltek Konstantinos Poupakis és Kósa Ádám képviselők, akik a 14/2011-es írásbeli nyilatkozatban előirányozták a Braille írás további terjedését, valamint a fogyasztói termékek mindenki által hozzáférhető címkézésének bevezetését. Az EBU támogatta a képviselőket az aláírások gyűjtésében, így az indítványhoz megszerzett aláírások rekordot döntöttek, kiérdemelve a "legtámogatottabb kezdeményezés" címét ebben a törvénykezési periódusban.. Ezzel elérték azt, hogy nagyobb figyelem kísérje azon problémákat, ami a vak és gyengénlátó emberek mindennapjait övezik.

Lord Low, az EBU elnöke elmondta: "nagyon sok európai parlamenti képviselő dolgozik a színfalak mögött azért, hogy a fogyatékossággal élő emberek jogai egyre jobban érvényesüljenek. Idén úgy döntöttünk, hogy Eva Lichtenbergert, Kósa Ádámot és Konstantinos Poupakist jelöljük e díjra, megköszönve erőfeszítéseiket, amiket a vak és gyengénlátókért tesznek". Elkötelezettségük és a politikusi tehetségük páratlan, ezért a Vakok Európai Szövetsége hálás nekik a  támogatásért, amit nyújtanak".

Párizs, 2011. szeptember 5.