Egyéb

Díjazták a „Kerülj közelebb!” kampányt az Európai Parlamentben

Díjazták a „Kerülj közelebb!” kampányt az Európai Parlamentben

2011. 06. 30.

„Magyarország idén is komoly sikereket könyvelhetett el. Két évvel ezelőtt egy fogyatékossággal foglalkozó pályázat nyert, tavaly a XII. Kerületi Önkormányzat Zebra-kampánya kapott díjat, idén pedig a fogyatékossággal élők elismerését megcélzó „Kerülj közelebb” kampány. A pályázatot a Médiaunió Alapítvány kezdeményezésére a Carbon Group Communication, a Próbakő illetve a Carnation készítette.” – mutatott rá Kósa Ádám néppárti képviselő az eddigi hazai eredményekre.
 
A filmben egy autista kislány, egy vak hölgy, egy kerekesszékes férfi és egy siket fiatalember életútján keresztül igyekeztek közelebb hozni a társadalmat a fogyatékossággal élő emberekhez. A projektbe három magyar közéleti személyiséget is bevontak, akik óriásplakátokon, tv-spotokon és az interneten keresztül is kampányoltak. A folyamat során a fogyatékossággal élő embereket képviselő szervezetek – köztük a Kósa Ádám EP-képviselő által vezetett Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége – tanácsait befogadták, amely lépés szintén jelzi a „Semmit rólunk, nélkülünk” elv fontosságát a vállalati felelősségvállalás területén.
 
Az EACA Care Award elismerése is hangsúlyozza a fogyatékossággal élők melletti kampány fontosságát. A díjazottakat képviselő Gosztonyi Csaba és dr. Kósa Ádám néppárti képviselő a díj átadása után egybehangzóan kifejezték azon szándékukat, hogy a kampány folytatódjon idén is, amiben számítanak a nagyvállalatok és a társadalom további támogatására.
 
 
Brüsszel, 2011. június 30.
 
További információk:
Kósa Ádám irodája: +32-228-47208

Kerülj közelebb! kampány (magyar nyelvű összefoglaló)