Egyéb

Képviselők a hosszú távú fogyatékosügyi politika megalkotása mellett

Képviselők a hosszú távú fogyatékosügyi politika megalkotása mellett

2010. 03. 25.

Munkához látott Kósa Ádám elnökletével a Disability Intergoup március 25-én. A meghívottak között volt Andor László szociális és foglalkoztatáspolitikai biztos, a spanyol elnökség képviselői és a Foglalkoztatási és Szociális Bizottság elnöke is.

Közel 65 millió fogyatékossággal élő európai állampolgárt érint, hogy az európai unió 2020-ig terjedő fejlesztési céljai között szerepelnek-e majd a fogyatékosügyet érintő feladatok vagy sem. A zsúfolásig megtelt teremben Kósa Ádám elmondta: A nagy számú EP képviselő jelenléte garantálja azt, hogy az Európai Parlament rajta tartja a szemét ezen a kiemelkedően fontos ügyön. „Úgy látom, a Disability Integroup szerepe most már nemcsak a képviselők között információcsere, közös brainstorming, hanem az EU intézményeinek fogyatékosügyi politikájának összehangolása lesz, az Integroup tekintélye mindenképpen nőtt, látva azt, hogy egy gombostűt sem lehetett leejteni a teremben. De ahhoz, hogy sikereket érjünk el, még hosszú utat kell bejárnunk” – fogalmazott az elnök.
  
Richard Howitt (Egyesült Királyság, szocialista frakció) és Göncz Kinga szocialista képviselő támogatásáról biztosította a jelenlévőket és felhívták a tagállamok képviselőit, hogy támogassák a Fogyatékosügyi Paktumot integrálását az EU 2020 stratégiájába.

Az Intergroup következő ülését május 20-án, Strasbourgban rendezik.