Egyéb

Kipukkadt a baloldal blöffje - jelentős javulás az OLAF-jelentés magyar számaiban

Kipukkadt a baloldal blöffje – jelentős javulás az OLAF-jelentés magyar számaiban

2021. 06. 10.

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) mai napon bemutatott 2020-as éves jelentésében a 2016-2020 közötti időszakban feltárt és kivizsgált csalási eseteket foglalják össze. A Magyarországra vonatkozó adatok sokat javultak, annak ellenére, hogy a Gyurcsány-kormány idején elkövetett gigászi korrupciós ügyek még mindig súlyosan lerontják a statisztikát.

Az olyan hatalmas és kiterjedt korrupciós ügyeknél, mint amilyen a 4-es metró-beruházás súlyos korrupciós botránya, amely visszaéléseket a magyar baloldal képviselői a Gyurcsány-kormány idején követték el, a nyomozás hosszú éveken át tart. A 2016-ban zárult nyomozás eredménye az volt, hogy az 500 milliárd forint értékű beruházásból a csalásban érintett összeg legkevesebb 167 milliárd forint.

A magyar baloldal évek óta európai politikai hisztériát kelt Magyarország ellen, hazug módon mantrázva, hogy Magyarországon szabálytalanul használják fel az uniós forrásokat.

A valóságban viszont a magyar hatóságok és az OLAF szakembereinek kemény és eredményes munkájának köszönhetően az előző évekhez képest tavalyra jelentősen csökkentek a csalási esetek, javultak a magyarországi mutatók. Az OLAF által feltárt ügyekben a magyar hatóságok vádemelési aránya például messze a 37%-os uniós átlag felett van, a negyedik legjobb érték a maga 67%-ával. Magyarország 2010 óta zéró toleranciát alkalmaz a korrupciós ügyekben, de hazánk uniós mutatószámait még mindig a Gyurcsány-kormányok súlyos korrupciós ügyei rontják le.

Strasbourg, 2021. június 10.