Egyéb

Tenisz: fiatal győztes a gyulai vidékbajnokságon

Tenisz: fiatal győztes a gyulai vidékbajnokságon

2010. 07. 05.

A Dr. Komjátszeghy Endre nevét viselő esemény rendezésére még Droppa Erika, a Magyar Tenisz Szövetség szakreferense sem panaszkodott, sőt, kifejezetten elégedetten távozhatott.

Az I. osztályban egy 16 éves fiatal, a mindössze 16 esztendős Tóth Csongor okozott nagy meglepetést: a Honvéd Szondi teniszezője mindenkit legyőzve érdemelte ki a vidékbajnoki címet. Miközben több, sokra taksált versenyző, így a budaörsi Szendrői László is korán kiesett, addig a dobogó második fokára a siket debreceni Máté Gábor állhatott fel. Igaz, ő nem akárki, a siketek Európa-bajnokságát megnyerte, míg a siketlimpián 3. lett.

A hölgyeknél egy szeghalmi lány, a 16 évesek korosztályába tartozó Bondár Sára szereplésén lepődtek meg sokan, aki élete első felnőtt versenyén ezüstérmes lett. A döntő szettben 6:4-re kapott ki a magyar ranglista 21. helyén álló paksi Klopcsiktól.

— A vidék legrangosabb versenyén vagyunk túl, hasonlót nem mostanában rendeztek Békés megyében. Köszönet ezért azoknak, akik támogatták az eseményt. A három nap során minden igényt kielégítő mérkőzéseket láthattunk — summázott a házigazda gyulai klub részéről Kovács Zoltán.

Eredmények. Férfi I. osztály, vidékbajnokság. Egyéni: 1. Tóth Csongor (Honvéd Szondi), 2. Máté (Tatár TC), 3. Imre L. (Siófok) és Pili (Budaörs). Páros: 1. Szendrő László, Pili Balázs (Budaörs), 2. Borsos, Székely (Siófok), 3. Bárány, Tóth B. (Gellért, Szeged) és Almási, Molnár (Tatár TC). Női egyéni: 1. Klopcsik Diána (Paks), 2. Bondár S. (Szeghalom), 3. Csizi (Szentes).

Gyula legközelebb július 17—18-án rendez versenyt, mégpedig a 2. Békés Megyei Hírlap-kupát.

www.beol.hu