Egyéb

Továbbra is Európa legyen a világ első számú idegenforgalmi célpontja!

Továbbra is Európa legyen a világ első számú idegenforgalmi célpontja!

2011. 06. 22.

Az olasz néppárti Carlo Fidanza által készített jelentés célja az idegenforgalmi ágazat versenyképességének és fenntartható növekedési kapacitásának megteremtése, hogy biztosítva maradjon Európa vezető helye a világ idegenforgalmi célpontjainak sorában. E cél elérése érdekében a jelentéstevő összehangolt európai megközelítést, s közös cselekvési keret kidolgozását szorgalmazza.

Kósa Ádám módosító javaslataiban elsősorban közös európai turisztikai marketing-tevékenységek kidolgozásával kívánja támogatni a fenti célt. A néppárti politikus nagyobb hangsúlyt fektetne a munkahelyteremtésre; a biogazdálkodásra; a tagországokban megrendezendő kulturális eseményekre; s a jelentős gazdasági potenciállal rendelkező BRIC országokkal (Brazília, Oroszország, India és Kína) fenntartott kapcsolatok kérdésére, annak érdekében, hogy az európai célpontok vonzóbbá váljanak számukra. Kósa módosítóinak jelentős része foglalkozik a fogyatékossággal élő európai polgárok teljes körűen akadálymentesített részvételével a turizmus területén, ami összhangban áll az októberben plenáris elé kerülő fogyatékosságügyi jelentésével.

„Fontosnak tartom, hogy a szálláshelyek besorolásakor, illetve az elektronikus jegyértékesítési rendszerek harmonizálása során vegyék figyelembe az akadálymentességi és hozzáférhetőségi kritériumokat is. Továbbá történjen előrelépés az utasjogok és a szervezett utazási formák egységes akadálymentesítése terén, s az Európai Turisztikai Bizottság által kezelt www.visiteurope.com honlap a látássérültek és a siketek számára is hozzáférhető formában tartalmazzon információt. Csak az idegenforgalom teljes körű akadálymentesítésével érhető el, hogy az Európában élő 80 millió fogyatékossággal élő állampolgár egyenlő esélyekkel férjen hozzá e terület szolgáltatásaihoz, ezáltal piaci keresletet generálva az európai turizmus számára” – fogalmazott Kósa.

Brüsszel, 2011. június 22.

További információk:Kósa Ádám irodája: +32-228-47208